27
Sâm, Apr

sursa foto: codlea-info.ro

Eveniment

Locuri noi destinate persoanelor reținute, la Penitenciarul Codlea.

Penitenciarul Codlea face parte din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională ale statului, este ordonator terțiar de credite, cu personalitate juridică, unitate subordonată Administrației Naționale a Penitenciarelor, înființată prin Hotărârea Guvernului României nr. 756/2016, pentru organizarea, funcționarea și atribuțiile Administrației Naționale a Penitenciarelor și pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Justiției.

La nivelul Penitenciarului Codlea se desfășoară o lucrare de investiții ce vizează amenajarea a 55 de noi locuri de deținere şi dotarea camerelor destinate cazării persoanelor private de libertate cu respectarea Normelor minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate, prevăzute în OMJ 2772/2017.

Realizarea obiectivului de investiții „Amenajare spații deținere pavilion 46-40-05”  face parte din Planul de acțiune pentru perioada 2020-2025, în executarea hotărârii-pilot Rezmiveș și alții împotriva României, precum și a hotărârilor pronunțate în grupul de cauze Bragadireanu împotriva României (aprobat prin Memorandum de către Guvernul României la data de 18.11.2020) și va contribui la reducerea indicelui de supraaglomerare, în rândul persoanelor custodiate și la darea în folosință a noi locuri de cazare.

La momentul actual execuția lucrărilor aferentă obiectivului de investiții este în derulare, termenul de finalizare a lucrărilor fiind 28.02.2023.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: