17
Vin, Mai

sursă foto: psnews.ro

Eveniment

Dacă Moscova va folosi arme nucleare în Ucraina după anexarea teritoriilor ocupate vor exista consecinţe catastrofale, avertizează SUA.

SUA vor răspunde decisiv oricărei utilizări de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei şi au transmis Moscovei că se va confrunta cu „consecinţe catastrofale”, a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al Casei Albe.

Afirmaţiile lui Sullivan reprezintă ultimul avertisment american după ameninţarea puţin voalată făcută miercuri de preşedintele rus Vladimir Putin, în discursul în care a anunţat prima mobilizare din Rusia în vreme de război de după Al Doilea Război Mondial, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Dacă Rusia depăşeşte limita, vor exista consecinţe catastrofale pentru Rusia”, a declarat Sullivan în cadrul emisiunii „Meet the Press” al NBC.

Sullivan nu a descris natura răspunsului planificat al SUA în comentariile sale de duminică, dar a precizat că SUA au explicat în privat „în mod clar în detaliu exact ce ar însemna acest lucru”.

Sullivan a spus că SUA au fost în contact direct frecvent cu Rusia, inclusiv în ultimele zile pentru a discuta situaţia din Ucraina şi acţiunile şi ameninţările lui Putin.

 

 

Sursa: stirileprotv.ro

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: