28
Dum, Apr

sursa foto: impact.ro

Eveniment

Încă o lovitură pentru actorul Alexandru Arșinel.

Teodor Doru Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie din București, a declarat la Realitatea Plus că Alexandru Arșinel va rămâne fără certificat de revoluționar nu numai pentru că acțiunile sale din decembrie 1989 nu justifică un astfel de titlu, ci și pentru că era activist, adică membru al Partidului Comunist Român.

Mărieș a afirmat că Arșinel, la fel ca mulți alții care au obținut documentul, sunt beneficiarii unui sistem corupt care a înflorit sub tutela lui Ion Iliescu și prin care oameni fără merite la revoluție au fost "fidelizați" prin astfel de avantaje.

"Din ce știu eu, lui Arșinel i s-a retras certificatul pentru că era "puțin" activist de partid (PCR - Partidul Comunist Român, singurul partid politic care funcționa înainte de 1989 - N.R.). Activiștii de partid nu prea pot fi revoluționari," a declarat Mărieș la Realitatea Plus.

Președintele Asociației 21 Decembrie din București a avut o reacție mult mai dură la adresa deputatului AUR Nicolae Roman, care a rămas și el fără cerficat. 

"În ceea ce-l privește pe Roman, pot spune că este unul dintre INDIVIZII, îmi permit să folosesc acest termen pentru că știu de a făcut, potrivit jurnalului de luptă, în noaptea teribilă de 16-17 decembrie, de la Timișoara, el a avut o misiune în zonele unde demonstranții erau fugăriți, arestați, bătuți și uciși. Pe scurt, s-au făcut niște falsuri care trebuie reparate," a afirmat Mărieș, potrivit realitatea.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: