26
Vin, Apr

sursa foto: arhiva

Eveniment

Elena Udrea va fi adusa astăzi în România sub escortă.

Predarea fostului ministru se va face la Vama Ruse. De acolo va fi dusă direct la Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşorul Nou unde va ispăşi pedeapsa de 6 ani în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, va fi adusă joi în România.  Fostul ministru va fi preluat de Vama Giurgiu de reprezentanţii Penitenciarului de femei Ploieşti – Târgşorul Nou, închisoare în care îşi va petrece următorii ani.

Elena Udrea revine în România după ce vineri, 10 iunie, magistraţii Curţii de Apel Sofia au decis extrădarea ei.

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea va beneficia de condiţii de lux în penitenciar:Va avea un tratament diferit. Va avea în celulă baie proprie, oglindă, etajeră, vas WC, saltea, lenjerie de pat, pătură şi pernă

Elena Udrea a criticat permanent în procesul din Bulgaria condiţiile de arest din România, aceasta fiind una din strategiile pe care s-a bazat pentru a nu fi trimisă în ţară, astfel încât sindicatele din penitenciare reacţionează în urma afirmaţiilor fostului ministru.

Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) catalogheaza, într-un comunicat, drept „atacuri sistematice UDREA la imaginea politiei penitenciare” afirmațiile Elenei Udrea privind conditiile de detentie din Romania, considerând ca Poliția penitenciară este prejudiciată prin aceste afirmații.

Din punct de vedere al spațiului asigurat Elenei Udrea, garantam opiniei publice ca va fi optim pentru respectarea unui spațiu minim individual de 4 mp pe toata perioada executării pedepsei de către fostul ministru.

Camerele de deținere asigura fiecărei persoane pat individual, sunt dotate cu mobilier specific, instalații de încălzire și utilități igienico-sanitare, astfel încât fiecare persoana deținută să aibă acces permanent la apa potabila si zilnic la apa calda, acces nerestricționat si permanent la grupurile si instalațiile sanitare pentru satisfacerea nevoilor fiziologice si a celorlalte nevoi specifice genului, ori de cate ori este necesar, in condiții de igiena si intimitate. Spatiile de deținere sunt amenajate, astfel încât sa permită iluminatul natural si artificial, precum si aerisirea optima a acestora.

In fiecare camera sunt montate mese pentru servirea hranei, rafturi pentru depozitarea produselor, cuiere și bănci, iar în baie rafturi pentru păstrarea încălțămintei. Celelalte bunuri de folosință îndelungată sunt păstrate la magazia penitenciarului unde deținutele au acces conform programului stabilit”, mai transmite FSANP.

 

 

sursa: romaniatv.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: