11
Sâm, Mai

Eveniment

În timp ce Elena Udrea încearcă din răsputeri să scape de pedeapsa primită în dosarul Gala Bute, judecata în celelalte dosare de corupție pe care le are în țară merge înainte.

Astăzi, la Instanța Supremă, are loc un nou termen în dosarul finanțării campaniei electorale. Dosar în care atât fostul ministru cât, și Ioana Băsescu au fost condamnate în primă instanță la ani grei de închisoare.

Prima instanță - Curtea de Apel București a condamnat-o pe Elena Udrea, în martie 2021, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat alături de fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana, și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009.

Sentința primită de Elena Udrea este de 6 ani de executat, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total. Se aplică vechiul Cod penal. „Condamnă pe Elena Udrea la 6 ani pentru instigare luare de mita. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru instigare luare de mita (altă faptă). Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru spalare de bani. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamna pe Elena Udrea la 3 ani închisoare pentru spălare de bani (a treia fapta). Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamnă pe Elena Udrea la 4 ani închisoare pentru spălare de bani (a cincea faptă).

Elena Udrea trebuie să achite și un milion lei amendă.

Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de închisoare.

De asemenea, vicepreședintele CJ Tulcea - Victor Tarhon a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare.

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: