28
Dum, Apr

Eveniment

Iubitorii de muzică din oraș și din țară se vor putea bucura pe 9 iunie de un concert cu violoncelistul Gary Hoffman!

După succesul concertului din luna martie care l-a avut ca solist pe Mischa Maisky, Filarmonica Brașov va aduce pe scena Sălii Patria un nou nume de talie mondială. Violoncelistul american Gary Hoffman va cânta pe 9 iunie de la ora 19 alături de orchestra Filarmonicii Brașov, dirijată tot de un american, maestrul Daniel Spaw.

Gary Hoffman a dobândit un renume internațional după ce a fost primul nord-american care a câștigat Premiul Internațional al Rostropovich Competition din Paris în anul 1986. Este solist frecvent al celor mai renumite orchestre din lume, cântând cu orchestrele simfonice din Chicago, Londra, Montreal, Toronto, San Francisco, Baltimore și National Symphony Orchestra, precum și cu orchestrele de cameră din Moscova și Los Angeles, orchestrele de cameră ale Orchestre National de France, Orchestre de la Suisse Romande și cu Orchestrele Filarmonicilor din Olanda și Rotterdam, Orchestra din Cleveland pentru Festivalul Blossom și Orchestra din Philadelphia, printre multe altele.

Mai mult, Hoffman colaborează în mod regulat cu dirijori celebri precum André Prévin, Charles Dutoit, Mstislav Rostropovich, Pinchas Zuckerman, Andrew Davis, Herbert Blomstedt, Kent Nagano, Jésus Lopez-Cobos și James Levine. De asemenea, concertează în cadrul unor importante serii de recitaluri și concerte de muzică de cameră din întreaga lume, precum și în cadrul unor prestigioase festivaluri prestigioase precum Ravinia, Marlboro, Aspen, Bath, Evian, Helsinki, Verbier, Mostly Mozart, Schleswig-Holstein și Stresa și este un invitat regulat al Societății de Muzică de Cameră de la Lincoln Center.

Dirijorul concertului din 9 iunie va fi Daniel Spaw, un muzician originar din Nashville, Tennessee. Cu toate că are doar 37 de ani, a dirijat aproape 50 de producții scenice diferite, atât în fruntea orchestrei, cât și ca pianist al unui trio de jazz. De la sfârșitul anului 2020, este director muzical general și director artistic al Orchestrei Filarmonice din Bad Reichenhall (Germania).

Spaw a colaborat cu Hofer Symphoniker, Bruckner Orchester Linz, Orchestra Simfonică Göttinger, Bergische Symphoniker, Staatsphilharmonie Koblenz, Orchestra de Cameră Rusă din Sankt Petersburg și Concerto con Anima (Germania) într-un proiect legat de instrumente de epocă.

Programul concertului din 9 iunie este:

George Gershwin: Let ‘Em Eat Cake: Overture (arr. Don Rose)

Samuel Barber: Adagio for Strings

Franz Schreker: The Birthday of the Infanta

 

Antonín Dvořák: Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră, op. 104

Biletele pentru concert se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: