10
Vin, Mai

Eveniment

Sunt de acord ca Brașovul să aibă o echipă de fotbal reprezentativă și competitivă, să fie finanțată și de la bugetul local, dar primarul Allen Coliban să caute și să găsească investitori din mediul privat, astfel ca echipa să nu fie o povară pentru bugetul local.

Spun acest lucru, tocmai pentru a nu se interpreta și a nu da curs comentariilor cum că eu sau PSD nu dorește ca Brașovul să aibă o echipă de fotbal. Nicidecum! Îmi doresc o echipă de fotbal, dar cu acționar majoritar un investitor privat.

Una dintre găurile negre ale bugetului municipal este reprezentată de echipa de fotbal FC Brașov. Această echipă care se luptă pentru salvarea de la retrogradare din eșalonul secund, ”papă” în fiecare sezon în jur de 1,5- 2 milioane de Euro, ceea ce înseamnă o adevărată pagubă la nivel local. Cu acești bani, de exemplu, s-ar putea construi anual câte o creșă cu câteva sute de locuri. Asta ar însemna că în 3-4 ani, toți copiii din Brașov ar avea loc în creșele de stat, nu ar mai fi liste de așteptare. De asemenea, tot cu aceste sume uriașe s-ar putea construi în fiecare an câte o grădiniță cu mai multe clase.

Joc de glezne în fața electoratului

Numai că, interesele primarului USR sunt altele, nu primează educația și viitorul acestui oraș, ci o echipă de fotbal care nu aduce deloc performanțe. Dacă alte unități teritorial-administrative din țară au dat cluburile de fotbal investitorilor din mediul privat, la Brașov, primarul preferă să investească într-un ”sac” fără fund, probabil pentru capital politic.

În tot acest timp, în alte sporturi, copiii nu își permit nici măcar deplasările la competiții. În cazul în care primarul Coliban ar împărți într-un mod egal banii la toate sporturile din oraș, nu ar fi probleme, dar cum cei mai mulți bani merg într-o singură direcție, spre fotbal, performanța nu este încurajată deloc la nivel de Brașov, în pofida postărilor optimiste de pe Facebook.

S-ar putea ”plomba” toate străzile din Brașov

Tot la un simplu calcul reiese că la un buget de 1,5-2 milioane de euro anual, s-ar putea ”plomba” toate străzile din Brașov. În prezent, e sfârșitul lunii mai, iar Primăria Brașov abia s-a apucat de astupat gropile din asfalt, semn că administrația locală se mișcă cu viteza melcului. În acest ritm, probabil că prin decembrie se vor acoperi undeva la 50% din gropile apărute pe străzi, pentru că, oricum, sunt unele încă rămase de anul trecut.

Parc cu lac în mijloc

Tot cu această sumă de bani cheltuită în fiecare sezon cu FC Brașov s-ar putea amenaja un parc întins pe câteva mii de metri pătrați care să aibă și un lac în mijloc. Cel puțin atât a costat unul în București. Cum la capitolul parcuri municipiul stă prost, ar fi o prioritate o astfel de investiție. Decât să băgăm banii în fotbal, se pot face investiții în natură, în spații verzi. Din păcate, ”mediul” a rămas prioritar pentru primarul Allen Coliban doar pe hârtie. În realitate, în afară de un forum unde lumea s-a adunat la băut, mâncat și discutat, nu s-a realizat absolut nimic concret.

În concluzie, administrația locală condusă de primarul Allen Coliban este campioană la spart banii brașovenilor, a declarat subprefectul Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: