20
Lun, Mai

sursă foto: national.ro

Eveniment

Ucraina a intrat în ziua 73 a războiului cu Rusia.

După evacuarea a zeci de civili din combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, inclusiv femei și copii, președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că lucrează la „opțiuni diplomatice" pentru a salva soldații ucraineni rămași în oțelărie, care este asaltată și bombardată de forțele ruse. Autoproclamatele republici populare din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, şi-au numit ambasadori la Moscova, la aproape două luni și jumătate de la recunoașterea lor de către Rusia. De asemenea, președintele american Joe Biden a semnat un nou ajutor militar de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, care include cartuşe de artilerie de 155 mm, radare contra-artilerie, echipamente de bruiaj și echipamente de teren.

Zelenski: Lucrăm la soluții diplomatice pentru a salva soldații de la Azovstal

În mesajul său nocturn, președintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina a reușit să evacueze femei și copii din combinatul Azovstal din Mariupol, cu ajutorul ONU și a Crucii Roșii, transmite CNN.

El a spus de asemenea că lucrează la opțiunile diplomatice pentru a ajuta evacuarea militarilor rămași în Azovstal.

Continuăm misiunea de evacuare din Mariupol, anume din Azovstal, cu medierea ONU și a Comisiei Internaționale a Crucii Roșii. În timpul zilei, echipa noastră a organizat operațiuni de salvare pentru mai mult de 40 de civili, toți femei și copii”, a spus președintele ucrainean.

Sperăm că în curând vor putea să meargă într-o zonă sigură după două luni de bombardamente în care au rămas la adăpost în subsol. Lucrăm de asemenea și la opțiuni diplomatice pentru a salva armata noastră, care a rămas la Azovstal. Mediatori influenți sunt implicați, inclusiv state influente”, a adăugat acesta.

 

Autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk şi-au numit ambasadori la Moscova

La aproximativ două luni şi jumătate de la recunoaşterea lor de către Rusia, autoproclamatele republici populare din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, şi-au numit ambasadori la Moscova, transmite sâmbătă dpa.

Separatiştii pro-ruşi din Doneţk au anunţat că interesele lor la Moscova vor fi reprezentate în viitor de politiciana Olga Makeieva.

Autoproclamata republică separatistă Lugansk îl trimite în capitala Rusiei pe fostul jurnalist Rodion Miroşnik, care a lucrat cu ani în urmă pentru preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici.

 

 

Sursa: digi24.ro

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: