18
Sâm, Mai

Eveniment

Statul polonez a transmis că pune la dispoziție MIG-urile sale pentru NATO, ca să fie trimise în Ucraina, dar nu dorește livrarea directă de pe teritoriul țării în zona de război.

Guvernul polonez a precizat că le trimite în Germania ”și de acolo...problema fiecăruia (n.r.)”.

Statele Unite au respins, marţi, o ofertă surprinzătoare a Poloniei, aliat al NATO, de a-şi transfera avioanele de luptă Mig-29, de fabricaţie rusească, la o bază americană din Germania, ca modalitate de a suplimenta forţele aeriene ale Ucrainei, în apărarea acesteia împotriva forţelor ruseşti invadatoare.

NATO a comunicat că nu doreşte un conflict direct cu Rusia, o altă putere înarmată nuclear, iar preşedintele Joe Biden a exclus trimiterea de trupe americane în Ucraina pentru a lupta, lucru despre care Pentagonul a spus că s-ar aplica trupelor de la sol sau din aer, care zboară în misiuni.

"Pur şi simplu nu ne este clar că există o justificare substanţială pentru aceasta. Vom continua să ne consultăm cu Polonia şi cu ceilalţi aliaţi ai noştri din NATO cu privire la această problemă şi la provocările logistice dificile pe care le prezintă, dar nu credem că propunerea Poloniei este una sustenabilă" a declarat purtătorul de cuvânt l pentagonului.

 

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: