18
Sâm, Mai

Eveniment

8 martie este Ziua Internațională a Femeii.

Este o zi sărbătorită la nivel mondial pentru a aminti de realizările sociale, economice, culturale și politice a femeilor, dar și pentru a face apel la politici care să asigure egalitatea femeilor cu bărbații.

Această zi se celebrează încă de la începutul secolului trecut și este legată de mișcările femeilor pentru drepturi sociale și pentru dreptul de a vota. Prin Rezoluția 32/142 din anul 1977, Adunarea Generală ONU a solicitat tuturor statelor să proclame, potrivit tradiției fiecăreia, o zi din an pentru a marca drepturile femeilor și rolul lor în întărirea păcii ți securității la nivel internațional. Obiceiul încetățenit este ca această zi să fie 8 martie.

8 martie este Ziua națională  a femeii în România și s-a instituit prin Legea 22/2016. A nu se confunda cu ZIUA MAMEI, care se sărbătorește în prima duminică din luna mai.

Ponderea femeilor românce în:

- Justiție 73% din posturile de judecători și 49% din cele de procurori;

- Parlament 19% din Camera Deputaților și 18% în Senat;

- Poliție 24%.

În ton cu zicala ”În spatele fiecărui bărbat de succes, există o femeie puternică”, redacția BrasovTV.com și membrii ADOF Brașov urează doamnelor și domnișoarelor un călduros ”LA Mulți Ani”!

 

Sursa: vedemjust.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: