21
Mar, Mai

Eveniment

Scandal între PNL și PSD din cauza legii care-i bagă în armată pe bărbați.

Mai mulţi parlamentari din coaliţia de guvernare, atât de la PSD, cât şi de la PNL, au criticat proiectul de lege care reglementează starea de criză, pe motiv că Parlamentul este ignorat în procesul decizional: “În felul acesta, Parlamentul rămâne cu rol decorativ, iar decizia se mută la CSAT. E primul pas spre dictatura militară”.

Aleşii sunt nemulţumiţi de faptul că proiectul de lege nu se rezumă doar la măsuri de mobilizare în condiţii de atac militar, ci se extinde şi la crize de mediu sau crize politice.

Conform proiectului, cetăţenii cu obligaţii în îndeplinirea îndatoririlor militare sunt cei care îndeplinesc serviciul militar activ sau serviciul militar în rezervă, cetăţenii încorporabili, recruţii, precum şi cetăţenii români, bărbaţi, cu vârste între 18 şi 63 de ani.

Proiectul conţine şi prevederi referitoare la cetăţenii incorporabili şi rezerviştii care nu au domiciliul în ţară, consemnează stiripesurse.ro

Totodată, proiectul de lege face referire la faptul că MApN poate preda comanda, unei forțe militare străine care conduce operațiunea militară pe teritoriul țării noastre.

Pe grupurile de socializare, au apărut multe dezbateri referitoare la cedarea conducerii țării către NATO, în cazul stării de criză,  oamenii precizând că ”resursa umană din română” (n.r. bărbații între 18 și 63 de ani ) va fi la dispoziția comandamentului militar de ocupație american, ”pentru a fi folosite, după bunul plac, în efortul de război”.

Pe alte grupuri de socializare se precizează: ”Acum vedeți la ce a folosit propaganda intensivă, 24/24 pe toate posturile, despre cât de gravă este situația din Ucraina. De ce la războiul din Iugoslavia, care a fost foarte sângeros, au fost puține informații în presă? Pentru că acum pregătesc furtul stabilit dinainte, cu mult timp în urmă, mână-n mână cu rușii, ca de obicei. ”

”Cu alte cuvinte, dăm România, de bună voie, cu tot ce are ea, inclusiv proprietatea privată, pe tavă, americanilor care vor conduce vreo operațiune militară cam când vor ei, pe teritoriul României. Să te ții rechiziționări de case, de afaceri, confiscări, tot ce prevede. Putem spune PA, la ce resurse vor ei”, se vehiculează pe grupurile de whatsapp.

Sperăm ca toate acestea să fie și să rămână la nivelul de ”zvonistică”, să facă parte doar din propaganda unora și altora, iar politicienii noștri să apere și să ocrotească interesele țării și ale românilor, ale OAMENILOR!

 

Constituția României, art.55 – Apărarea țării

(1) Cetățenii au dreptul și obligația să apere România.

(2) Condițiile privind îndeplinirea îndatoririlor militare se stabilesc prin lege organică.

 

(3) Cetățenii pot fi încorporați de la vârsta de 20 de ani și până la vârsta de 35 de ani, cu excepția voluntarilor, în condițiile legii organice.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: