01
Mie, Mai

Eveniment

Țările care îşi pun aerodromurile la dispoziţia Ucrainei ar putea fi considerate părţi în conflict!

Orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, consemnează stiripesurse.ro.

"Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat", a subliniat Konaşenkov.

“Ştim sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat în România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei se poate considera o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Statele Unite au dat „undă verde” țărilor NATO pentru furnizarea de avioane de luptă Ucrainei, la o zi după cererea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unor surse ucrainene.

"Polonia nu va trimite avioane de luptă în Ucraina şi nici nu va permite folosirea aeroporturilor sale", a scris pe Twitter guvernul polonez. "Ajutăm semnificativ în multe alte domenii", a adăugat executivul de la Varşovia.

România, tăcere...

 

Traducere rezumată: Polonia a reiterat că nu va furniza aeronave Ucrainei și nu va permite piloților ucraineni să le folosească aerodromurile.

 

UPDATE:

„Într-adevăr, în prima zi la declanșarea conflictul, a fost un avion militar ucrainean. A solicitat aterizare de urgență pe unul din aeroporturile noastre. A fost însoțit de la intrare în spațiul aerian al României de către două aeronave, a aterizat în siguranță pe aeroportul de la Bacău și acolo s-au desfășurat toate operațiunile tehnice vizavi de această situație. Am anunțat public și când a aterizat și când a fost înapoiat avionul. Avionul a plecat din România neînarmat, tocmai pentru a evita orice situație. (...) Ca atare, nu văd de ce am fi acuzați că am desfășurat astfel  de activități. Am fost absolut transparent, fără niciun fel de intenție de a ascunde ceva. Asta e situația reală”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a mai spus că „nu avem de ce să ne fie frică”, având în vedere apartenența României la UE și NATO.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: