18
Sâm, Mai

foto: antema3.ro

Eveniment

Guvernul german spune că importurile din Rusia 'mențin pacea socială' în țară.

Nemții importă 50% din energie din Rusia. Un sondaj publicat săptămâna trecută de tabloidul Bild arată că 64% dintre cetăţenii germani nu sunt dispuşi să plătească preţuri mai mari în Germania ca rezultat al sancţiunilor împotriva Rusiei. Fluxul de gaze rusești prin gazoductul Yamal-Europa ce leagă Rusia de Germania şi trece prin Belarus şi Polonia a fost oprit joi.

Robert Habeck a amintit într-o declaraţie acordată presei la Berlin că Germania importă din Rusia 55% din necesarul de gaz natural, 50% din cel de cărbune şi 35% din consumul său de petrol.

''Aspiraţia noastră este să reducem dependenţa (faţă de Rusia) cât mai repede posibil prin renunţarea la energiile fosile şi câştigarea suveranităţii energetice, dar ce s-a făcut în ultimii ani, crescând dependenţa, nu se poate schimba în câteva zile sau luni'', a explicat ministrul membru al partidului Verzilor.

Este aşadar necesar ''să menţinem deschisă opţiunea'' de a importa energie din Rusia, pentru ca preţurile să nu crească şi mai mult şi pentru că trebuie ''să asigurăm stabilitatea socială în Germania'', a argumentat el.

 

 Sursa: stiripesurse.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: