17
Vin, Mai

sursa foto: romaniatv.net

Eveniment

Uniunea Europeană instituie noi restricţii pentru a "pedepsi" invazia ruşilor lui Vladimir Putin în Ucraina.

Cele 27 de ţări membre UE au dat undă verde marţi pentru a interzice difuzarea pe teritoriul european a media de stat ruse RT şi Sputnik şi pentru a exclude „anumite bănci ruse” din sistemul internaţional de plăţi SWIFT, a anunţat preşedinţia franceză a Uniunii.

Decizia, care va intra în vigoare peste zece zile, vizează şapte bănci din Rusia – VTB, Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Rossiya Bank, Sovcombank şi Vnesheconombank (VEB).

Uniunea Europeană a interzis miercuri transferul de bancnote euro în Rusia, potrivit Hotnews. Decizia publicată în 2 martie în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene interzice „vânzarea, livrarea, transferul sau exportul de bancnote euro către Rusia sau trimiterea acestora către orice persoană fizică și juridică, organizație sau organisme de stat ruse, inclusiv guvernului și Băncii Centrale a Rusiei, pentru utilizare în Rusia”.

Interdicția va intra efectiv în vigoare în data de 12 martie. De la această interdicţie vor fi exceptaţi persoanele fizice care călătoresc în Rusia și membrii familiei care călătoresc cu ei, precum și personalul misiunilor diplomatice.

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: