02
Joi, Mai

Eveniment

În data de 1 martie 2022, CEDO a condamnat România în cauza I.V.Ț. pentru încălcarea vieții private a unui elev minor intervievat de presă în absența acordului părinților.

În anul 2012, un elev a decedat în timpul unei excursii școlare cu trenul.

În fața școlii, un reporter a intervievat un coleg, care fusese în excursie. El avea 11 ani, iar profesorii sau părinții nu și-au exprimat acordul pentru interviu. În urma reportajului, a fost recunoscut de colegi, care au manifestat o atitudine ostilă, iar mama obligată de conducerea școlii să se angajeze că nu va mai da declarații. În mod greșit instanțele românești au respins acțiunea pentru daune a copilului.

CEDO, articolul 8:

 DREPTUL LA RESPECTAREA VIEȚII PRIVATE ȘI DE FAMILIE

1. Orice persoană are dreptul la respectarea vieții sale private și de familie, a domiciliului său și a corespondenței sale.

2. Nu este admis amestecul unei autorități publice în exercitarea acestui drept decât în măsura în care acesta este prevăzut de lege și constituie, într-o societate democratică, o măsură necesară pentru securitate națională, bunăstarea economică a țării, apărarea ordinii și prevenirea faptelor penale, protecția sănătății, a moralei și a libertăților altora.

 

 

Sursa: vedemjust.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: