08
Mie, Mai

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

Deputații vor sancțiuni dure pentru parlamentarii turbulenți, după evenimentul de săptămâna trecută când președintele AUR, George Simion l-a agresat pe ministrul Energiei.

Deputații decid azi dacă parlamentarii cu un comportament agresiv și nepotrivit funcției pot fi sancționați, inclusiv cu tăierea a jumătate din salariu. După incidentul care l-a avut protagonist pe liderul AUR George Simion, aleșii au propus inclusiv interzicerea transmisiunilor live pe rețelele de socializare ale ședințelor de plen sau afișarea de bannere cu diverse mesaje. Discuțiile din comisia de regulament au fost transmise, live, de Simion, care a sugerat că este vorba de o campanie dirijată împotriva liderilor AUR.

Potrivit proiectului de modificare a regulamentului, parlamentarii nu vor mai avea voie să transmită în direct sau să înregistreze ședințele Camerei, sancțiunea fiind suspendarea ședinței până la evacuarea deputatului din sală

De asemenea, abateri precum afișarea de bannere în sala de plen sau în comisii, violență fizică sau verbală față de alți parlamentari sau utilizarea cartelei de vot a altui deputat vor fi sancționate cu diminuarea salariului cu 50% pentru 6 luni și reducerea duratei intervențiilor în plen la doar 10 secunde, pe o perioadă de 3 luni, potrivit Realitatea Plus.

În cazul în care grupuri parlamentare în ansamblu se manifestă agresiv se propune retragerea angajaților grupului și a mașinilor pentru 6 luni, precum și prezentarea lor la un "panou al rușinii", instalat la Palatul Parlamentului. Sancțiunile aplicate vor fi afișate pe site-ul Camerei Deputaților, pe toată durata mandatului, potrivit proiectului de modificare a regulamentului. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: