17
Vin, Mai

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea valabilităţii certificatului verde, în conformitate cu hotărârea Comisiei Europene din decembrie 2021.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că în interiorul României certificatul va fi valabil după efectuarea schemei iniţiale.

În schimb, pentru călătoriile în spaţiul european, valabilitatea certificatului verde va expira după nouă luni dacă nu este efectuată şi doza booster.

Șeful DSU, Raed Arafat a anunţat că, în urma modificărilor aduse de CNSU, se va permite accesul tuturor persoanelor în supermarket-urile din mall-uri şi centre comerciale, cu condiţia să existe culoare speciale, să se asigure o suprafaţă de patru metri pătraţi de persoană, iar numărul cărucioarelor de cumpărături să fie limitat la numărul maxim de persoane permis, notează news.ro.

Arafat a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că prin hotărârea CNSU nu s-au luat măsuri de relaxare, ci este vorba despe unele "ajustări". 

"Un alt aspect de ajustare este permiterea accesului tuturor persoanelor în interiorul operatorilor economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare de bază situaţi în centrele şi parcurile comerciale, dacă sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în şi din acestea, cu asigurarea unei suprafeţe de minim patru metri pătraţi raportat la suprafaţa, la numărul maxim de persoane care pot avea acces", a declarat Raed Arafat.

 

 

 

 

sursa: observatornews.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: