20
Lun, Mai

Eveniment

Încă două cazuri Omicron, depistate la Institutul Matei Balș.

Este vorba despre două femei vaccinate, cu forme ușoare ale bolii. Una dintre ele a fost recent în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din UK. Ulterior, un al treilea caz nou a fost confirmat - o femeie de 31 de ani, din București. Astfel, bilanțul Omicron a urcat la 11 pacienți.

Medicul Adrian Marinescu, director în cadrul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş” din București, este cel care a anunțat noile cazuri.

Confirmarea s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme ușoare de boală. Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvențierilor de la Matei Balș”, a declarat Adrian Marinescu, la o televiziune de știri. 

"Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 15.12.2021, în România.

Este vorba despre două femei în vârstă de 41 de ani, respectiv 39 de ani din București. Una dintre acestea a călătorit în Marea Britanie, iar cea de-a doua este contact direct a unor persoane care au călătorit tot în Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate anti-Covid 19, starea lor de sănătate fiind una bună", informează Ministerul Sănătății. 

Ulterior, încă un caz de infectare cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2 a fost confirmat, ridicând, astfel, bilanțul la 11.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani din București, fără istoric de călătorie în afara țării.

Persoana este vaccinată anti-Covid 19 cu schema completă de vaccinare, iar starea ei de sănătate este una bună.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: