10
Vin, Mai

Eveniment

Preşedintele SUA, Joe Biden, a avut o discuţie telefonică joi cu preşedintele Iohannis şi alţi opt lideri ai statelor din flancul estic al NATO despre tensiunile militare de la graniţa Ucrainei.

Biden le-a prezentat rezultatul discuţiei pe care a avut-o cu preşedintele Putin. Preşedintele Iohannis a cerut creşterea prezenţei militare a NATO în România şi în zona mării negre.

Joe Biden a început maratonul de convorbiri telefonice, de aseară, printr-o discuţie cu preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenschi. Liderul american l-a asigurat pe omologul său de sprijin în ceea ce priveşte menţinerea integrităţii teritoriale în faţa presiunilor Rusiei. A urmat apoi o conferinţă prin telefon cu liderii ţărilor din flancul estic al NATO, printre care şi Klaus Iohannis.

Jen Psaki, secretar presă Casa Albă: De asemenea, preşedintele a oferit o actualizare statelor din formatul Bucureşti 9, din flancul estic al NATO. Le-a citit minuta discuţiei sale cu preşedintele Putin pentru a afla şi perspectiva lor privind actuala situaţie de securitate şi pentru a sublinia determinarea noastră de a sprijini securitatea transatlantică.

Biden mizează pe susţinerea europeană în cazul în care va decide să aplice sancţiuni economice Rusiei. Până atunci, însă, ar prefera o soluţie diplomatică.
Jen Psaki, secretar presă Casa Albă: Aceasta este preferinţa noastră. Dar şi să transmitem clar că vor exista consecinţe, semnificative şi severe, şi ne vom coordona cu partenerii noştri europeni pentru asta.

 

 

sursa: observatornews.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: