10
Vin, Mai

sursa foto: UNITBV

Eveniment

În perioada octombrie 2021 – martie 2022 se desfășoară la Dubai, „Expoziția Mondială”, cel mai mare eveniment de acest gen, din lume. La Expo Dubai 2020 participă peste 190 de țări și organizații din întreaga lume.

Fiecare țară are propriul pavilion unde sunt prezentate tradițiile, cultura și valorile țării respective.

Pavilionul României este reprezentat și de studenții Universității Transilvania din Brașov. Alături de alți artiști români, în total, peste 50 de studenți brașoveni au susținut și vor susține concerte și reprezentații folclorice, ateliere de meșteșugărit, și prezentări ale tradițiilor și obiceiurilor românești.

În intervalul noiembrie-martie, studenți ai Universității din Brașov pleacă în grupuri organizate și prezintă permanent noi ateliere și demonstrații.

Până acum, la standul României de la Expo Dubai 2020, studenții Facultății de Muzică au susținut concerte din repertoriul clasic românesc și internațional. Reprezentațiile au fost susținute la pian, vioară, violă, flaut, chitară, clarinet și nai.

Pe scena pavilionului României a urcat și ansamblul folcloric al Universității Transilvania, format din studenți brașoveni care au prezentat suite din dansurile tradiționale românești.

Alături de momentele artistice, studenții Universității Transilvania susțin și ateliere de meșteșugărit, demonstrații de sculptură și gravură în lemn, ori de cusături și împletituri tradiționale.

Expoziția mondială se desfășoară o dată la cinci ani, timp de 6 luni. Până acum, pavilionul României, amenajat și susținut de Ministerul Afacerilor Externe a fost vizitat de peste 200.000 de persoane și a găzduit peste 200 de momente muzicale susținute de artiști români. Evenimentele organizate pe parcursul celor 6 luni la pavilionul României sunt organizate cu implicarea și participarea Universității Transilvania din Brașov.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: