05
Dum, Mai

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

ANAF ia la verificat banii făcuți pe internet.

În atenția agenției fiscale au intrat cei care fac bani din youtube sau rețelele sociale fără a declara veniturile la stat. Astfel, influencerii celebri, urmăriți de zeci de mii de persoane, nu spun cât câștigă din această activitate, iar statul nu încasasează nimic. 

Domeniile muzicale ori de gătit sunt vizate de controale. ANAF va demara o campanie prin care va verifica veniturile obținute de influenceri și vlogări. Mai exact vor fi verificate situaţiile fiscale ale persoanelor care obţin venituri, nedeclarate, din activităţi desfăşurate online pe platforme audio-video şi/sau pe site-uri de tipul reţelelor sociale.

Persoanele identificate şi verificate operează/administrează canale de YouTube sau pagini de socializare pe principalele site-uri social media, încarcă poze/materiale audio-video şi activează în domeniile: muzical, media, IT, gastronomie, călătorii.

DGAF va continua evaluările şi controalele pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, inclusiv în ceea ce priveşte persoanele care realizează venituri din activităţi pe platformele online/ social media, şi va căuta permanent să îşi adapteze activitatea la noile provocări”, potrivit Direcţiei Antifraudă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: