18
Sâm, Mai

Eveniment

Raed Arafat face declarații la finalul unei noi ședințe a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în care s-au stabilit mai multe excepții de la măsura de interzicere a accesului în centrele comerciale și hoteluri.

- În centrele comerciale, nu mall, nu veți găsi cuvântul mall în HG pentru că nu există în legislație, nu există juridic cuvântul, a fost clarificată situația - la intrarea în centrele comerciale va fi obligatoriu certificatul verde prin vaccinare și la persoanele trecute prin boală.

- Activitatea de cazare va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală.

- Se va putea intra la un centru de vaccinare din mall-uri dacă au servicii publice administrative, precum pașapoartele. Se poate intra cu test valabil și cu dovada programării.

- La nivelul școlilor private, activitatea cu prezenta fizica se suspenda pentru preșcolari si elevi, în unitățile particulare de învățământ, inclusiv. Prezența fizică este interzisă, nimeni nu-i oprește să facă online școală.

- S-au prevăzut și unele excepții: pensionarii care trebuie să ridice pensia, cei care merg pentru prestații sociale, alocații pentru copii. În instanțe sunt iarăși excepții. În rest, este nevoie de certificat verde Covid la acces în instituțiile publice și în instituțiile private unde sunt peste 50 de persoane

- Au fost neînțelegeri juridice. La acest moment au fost clarificate și corectate și vor fi publicate pentru a fi aplicate așa cum au fost adoptate acum câteva zile de CNSU.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: