20
Mie, Oct

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos.

1. La data de 13 octombrie 2021, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au depistat pe DC75A, în proximitatea localității Lisa din județul Brașov, un bărbat, care transporta cu un atelaj hipo material lemnos, esență fag, fără a deține documente legale de proveniență.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional, totodată, fiind dispusă confiscarea cantității de material lemnos, aceasta fiind predată reprezentantului Ocolului Silvic de pe raza de competență.

La data de 13 octombrie 2021, în jurul orei 17.45, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au depistat pe raza localității Șinca din județul Brașov, un bărbat care conducea un utilaj agricol, ce transporta cu o remorcă artizanală cantitatea de 2,66 mc material lemnos, esență carpen, fără a deține documente legale de proveniență a materialului lemnos, conform prevederilor legale în vigoare privind regimul silvic.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind dispusă confiscarea cantității de material lemnos, aceasta fiind predată reprezentantului Ocolului Silvic de pe raza de competență.

 

2. La data de 13 octombrie 2021, în jurul orei 18.25, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești au depistat în trafic un bărbat, care transporta cu o autoutilitară pe DN73A, pe raza localității Poiana Mărului din județul Brașov, material lemnos.

Procedându-se la verificarea documentelor legale necesare în vederea transportului de material lemnos, polițiștii au constatat faptul că, persoana în cauză efectua al doilea transport, în baza unui aviz emis anterior, pentru un alt transport de material lemnos.

În consecință, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind dispusă confiscarea cantității de 4,5 mst material lemnos, aceasta fiind predată reprezentantului Ocolului Silvic de pe raza de competență.

 

 

sursa: I.P.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: