26
Vin, Apr

Eveniment

Un incident grav, care a avut loc la telecabina din Bușteni, a fost ținut secret de reprezentanții Telefericului.

Potrivit unor surse, mai multe persoane au fost coborâte de urgență pe traseu, după ce a avut loc o defecțiune gravă la un cablu. 

Un incident fără precedent a avut loc la telecabina din Buşteni care face legătura între staţiune şi platoul Bucegilor. Cabina care a pornit în prima cursă, duminică dimineaţă, a rămas blocată undeva între piloanele 2 şi 3.

Cel puțin 10 persoane, muncitori la punctele de lucru ale telecabinei, au fost coborâte de urgenţă cu ajutorul salvamontiştilor, potrivit unor surse. Incidentul nu a fost făcut public. 

Sursele citate au precizat că incidentul, care putea fi unul extrem de grav, s-a întâmplat duminică 12 septembrie, dimineaţă, la prima cursă, atunci când urcă spre punctele de lucru doar muncitorii societăţii care administrează telecabina. 
Cabina ar fi rămas blocată între pilonul 2 şi 3, deaspura abruptului prahovean. 
Sunt două variante care se vehiculează în legătură cu defecţiunea cabinei. Unii susţin că vinovat ar fi un urs care ar fi dislocat din peretele muntelui o stâncă ”de dimensiunile unui frigider”. În cădere, stânca ar fi lovit cablul purtător al cabinei şi l-a ”deraiat” de pe traseu. La prima cursă, angajaţii telecabinei nu au ştiut despre această situaţie şi au dat drumul cabinei în care se aflau munctorii. Telecabina a mers până la punctul ”nodului”, unde s-a oprit brusc, într-o poziţie nefirească. 

Cea de-a doua variantă a defecţiunii, spun alte surse, ar fi o defecţiune la motor. Muncitorii au dat alerta la bază, iar în ajutorul lor au venit colegii, dar şi o echipă de salvamontişti. O parte dintre persoanele rămase în cabina suspendată au coborât pe stâlp, alţii pe corzi, ajutaţi de salvamontişti. 
Norocul a făcut ca în cabină să se afle oameni ai muntelui, care ştiau cum se coboară în situaţii de urgenţă şi nu s-au panicat. Nicio persoană nu a fost rănită.

 

sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: