27
Sâm, Apr

Eveniment

Peste 7.000 de copii vor învăța online în prima săptămână.

Noul an şcolar începe luni, 13 septembrie 2021, și va avea 34 de săptămâni, împărţite în două semestre. Începutul şcolii va fi marcat prin festivități care vor avea loc în toate colegiile, liceele și școlile gimnaziale, dar cu respectarea restricțiilor sanitare. Drept urmare, festivitățile nu pot depăşi o oră şi jumătate, iar toţi elevii şi părinţii care intră în curţile şcolilor trebuie să poarte masca de protecţie. 

Noul an şcolar începe pentru aproape 3 milioane de elevi.

Anul trecut, recomandările au fost de a nu se organiza festivităţile de deschidere a anului şcolar. Peste 13.000 de poliţişti, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, asigură ordinea şi siguranţa în prima zi de şcoală.

7.200 de elevi nu vor merge azi la școală.

Peste 4.700 din cauza problemelor de infrastructură, iar alți 2.400 din cauza ratei mari de infectare din localitățile lor, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

El a declarat, ieri, că în țară sunt 18 școli care nu vor putea să deschidă luni cu prezență fizică din cauza unor probleme de infrastructură. 8 sunt în București, iar restul în țară. Este vorba despre 2.723 de elevi din București, la care se adaugă alți 2.000 de elevi din țară.

 

 

sursa: observatornews.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: