04
Sâm, Mai

Eveniment

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Claudiu Dolot, și-a făcut public bilanțul după primele șase luni petrecute în fruntea instituției.

În primele șase luni sub comanda lui Dolot, ANPC-ul a aplicat amenzi de peste 18 milioane de lei. Mai mult, instituția a reușit să oprească de pe piață produse neconforme în care valoare de circa 1 milion de euro.

Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) are, în primul rând, rolul de a proteja interesul cetăţenilor, urmat de consilierea operatorilor economici, dar mandatul meu va fi unul îndreptat 100% către consumator. Înţeleg responsabilitatea funcţiei mele şi sunt pregătit să ridic standardul, ca nivelul de satisfacţie al consumatorului să fie acolo unde ne dorim toţi să fie, maxim. Ca să răspund cât mai concret la întrebarea dumneavoastră, în aceste prime ase luni, am consiliat mai bine de 1.000 de operatori economici din toată ţara, în cadrul unei campanii special organizate pentru acest scop, deplasându-ne, practic, în toate colţurile ţării pentru a ne putea întâlni cu ei. De asemenea, am desfăşurat 19 controale tematice la nivel naţional, 42% din acestea fiind axate pe servicii şi produse alimentare, iar 58%, pe cele nealimentare. Au fost verificaţi până acum peste 10.000 de comercianţi, la mai bine de 6.500 dintre aceştia fiind depistate abateri. În urma acestor controale, comisarii noştri au aplicat amenzi contravenţionale de peste 18 milioane de lei. Valoarea produselor neconforme oprite de la comerciaizare s-a cifrat la peste 4,5 miioane de lei.”, a afirmat Claudiu Dolot, pentru Bursa.ro.

Mai mult, Claudiu Dolot și-a reiterat obiectivele pe care și le-a fixat în mandatul de șef al ANPC.

Concret, Dolot vrea să transforme instituția, strategia sa bazându-se mai mult pe consilier, prevenție, educație, dar și măsuri mai dure acolo unde sunt constatate neconformități serioase.

Strategia pe care o doresc aplicată este bazată pe consiliere, prevenţie, educaţie şi măsuri mai dure acolo unde sunt constatate neconformităţi aspre. Paşi mici, dar siguri, nu vreau să devoalez acum toate planurile mele de viitor. Promisiunile si vorbele nu mai au demult impact asupra oamenilor, toţi îşi doresc să vadă acţiune şi lucruri concrete, iar eu sunt mai mult omul faptelor decât al vorbelor.

Prefer oricând rezultatele, în detrimentul acţiunilor care nu sunt constructive”, a precizat șeful ANPC, potrivit bugetul.ro.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: