05
Dum, Mai

Eveniment

Șapte mandate de percheziție domiciliară în Vama Veche, Brașov, București și Sibiu, au fost puse în executare la persoane bănuite de înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020-2021, un bărbat de 31 de ani din Brașov și o femeie de 42 de ani din București ar fi indus în eroare patru persoane care dețineau imobile în județul Constanța, încheind contracte de închiriere în numele unei societăți comerciale din Brașov, fără a achita contravaloarea chiriei convenite și a utilităților.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de 66.000 de euro din chirii și aproximativ 16.000 de lei pentru contravaloarea facturilor pentru utilități.

Totodată, în perioada 2020-2021, cei doi ar fi indus în eroare 13 persoane, de la care ar fi încasat sume de bani cu titlu de avans, în vederea închirierii unor camere în scop turistic, fără ca aceștia să fi deținut în folosință imobilele respective, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu total de peste 13.000 de lei.

În urma percheziției efectuate la unul dintre imobilele din Vama Veche, într-o cameră închiriată de un tânăr de 17 ani(minor) au fost găsite 10 grame de substanță vegetativă de culoare verde olive, 5 grame de substanță cristalină, 3 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, un cântar de mare precizie, precum și alte obiecte și accesorii folosite la consumul de substanțe cu efect psihoactiv.

Acestea au fost ridicate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța în vederea continuării cercetărilor, pentru săvârșirea infracțiunii de deținere fără drept de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov și Sibiu, precum și al polițiștilor Poliției Sectorului 5 București.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

 

Sursa: agerpres.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: