09
Joi, Mai

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Vremea se schimbă radical, în perioada următoare.

Temperaturile se vor opri la maxime de 33-34 de grade și ploile își vor face simțită prezența tot mai des, în toate regiunile. Pe litoral, vremea se menține caldă, cu valori termice agreabile, dar și aici sunt așteptate episoade de instabilitate atmosferică, însă de scurtă durată.

"Temperaturile ating, cu precădere în Banat și Oltenia, pragul canicular de peste 30 de grade. În zona Moldovei, temperaturile vor fi mai scăzute, apropiat de normal. Vor fi 27 de grade în vestul Transilvaniei și în nordul Moldovei, 34-35 de grade în regiunile vestice și sud-vestice", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul Alina Șerban.

Ploile vor apărea izolat în zonele montane și submontane. 

"În zilele următoare un front rece atmosferic va ajunge în țara noastră. Treptat, va ajunge în est. Se vor semnala intensificări ale vântului, averse, mai ales mâine după-amiază, dar și spre seară, fenomene electrice, poate și căderi de grindină, dar și căderi mari de apă. Acest front atmosferic va determina și scăderi atmosferice. Marți și miercuri, va fi încă destul de cald, peste 30 de grade, pe joi, temperaturile vor scădea ușor, cu maxime de la 21 de grade, în nordul Moldovei, la 28 de grade, în sudul teritoriului".

Vremea se va schimba treptat în toate regiunile. 

În Capitală, temperaturile vor atinge 32-33 de grade, cerul va fi variabil, dar mai mult senin. Mâine, vremea va fi în general frumoasă, cu 31-32 de grade, dar, de la mijlocul săptămânii, situația se va schimba și aici. Valorile termice vor fi în scădere joi și vineri, temperaturile vor coborâ până la 26-27 de grade.

Pe litoral, va fi destul de bine, nu vor fi ploi, temperaturile vor fi plăcute, 26-27 de grade, apa mării va avea 23-24 de grade. Este foarte probabil ca, la mijlocul săptămânii, să apară și aici fenomene de instabilitate atmosferică, dar de scurtă durată. 

În zonele montane, instabilitatea atmosferică va apărea pe o perioadă de timp mai mare.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: