02
Joi, Mai

foto: gazetadesud

Eveniment

Un agent de poliție și un om de afaceri sirian din Timișoara au fost condamnați definitiv la închisoare cu suspendare pentru luare și dare de mită.

Explicațiile pe care polițistul le-a dat judecătorilor când a negat fapta sunt mai mult decât hilare. Prins cu banii asupra sa, agentul susținea că are o „nebunie” - să țină banii la ciorap de frica nevestei, informează Adevărul.ro.

Concret, este vorba despre agentul de poliție Nelu Eduard Ismana și omul de afaceri sirian Ghazal Hamwi Wadah, președinte al Ligii Arabilor Sirieni din Timișoara.

Potrivit sursei citate, Ismana și colegul său de echipaj, un alt agent de Poliție, au intrat în tură în 7 martie, la ora 22:00 și au fost repartizați să patruleze pe raza Secției 1 de Poliție Timișoara. La un moment dat, în jurul orei 1:30 – 2:00, Ismana a oprit un Mercedes la volanul căruia se afla omul de afaceri sirian Ghazal Hamwi Wadah. După verificarea actelor, polițistul Ismana ar fi observat că inspecția tehnică periodică a expirat și i-a arătat colegului său certificatul de înmatriculare, spunându-i sirianului că urmează să îi fie ridicate plăcuțele și să îi fie reținut talonul. În acel moment, omul de afaceri a scos un teanc de bani (euro) din buzunar și le-a spus celor doi polițiști să cadă la o „înțelegere”, adică să facă în așa fel „încât să fie bine”.

Iniţial, cei doi au refuzat oferta, iar polițistul Ismana s-a dus la mașina de Poliție pentru a întocmi procesul-verbal. La scurt timp, la mașină s-a dus și cel de-al doilea polițist. Când au rămas singuri, polițistul care trebuia să întocmească procesul-verbal i-ar fi spus colegului său că sirianul „cunoaște foarte mulți polițiști și că, în atare situație, ar fi mai bine să-i întocmească un proces-verbal de contravenție în care să ateste împrejurări necorespunzătoare adevărului, și anume că inculpatul nu avut asupra sa certificatul de înmatriculare al autoturismului fapt care a atras o sancțiune mai blândă”.

În timp ce polițistul Ismana întocmea procesul-verbal, colegul său de echipaj a fotografiat talonul din care reieșea că inspecția tehnică periodică este expirată și i-a transmis fotografia șefului său direct, transmițându-i că colegul său de echipaj a aplicat o sancțiune mai blândă în schimbul sumei de 100 de euro. După denunțul făcut de agent, șefa Serviciului Județean Anticorupție și un procuror de la Parchetul Tribunalului Timiș au pus la cale un flagrant. Sub pretextul unei alte intervenții, cei doi polițiști au fost chemați în parcarea unui supermarket Kaufland, unde Ismana a fost percheziționat, dar nu s-au găsit banii asupra sa. Dus la secție și supus unui control mai amănunțit, asupra agentului au fost găsiți, ascunși în ciorap, 100 de euro.

Polițistul Ismana nu a recunoscut niciun moment că ar fi luat mită, spunând că banii de la ciorap erau pentru cadouri de 8 martie, iar banii au fost puși în ciorap pentru că „are o nebunie”.

La ora intrării în serviciu, după ce l-am apostrofat pe fostul coleg, întrucât a doua zi era 8 martie, l-am întrebat ce o să-i cumpere viitoarei soții, iar el mi-a spus că nimic, iar eu i-am spus că am 100 de euro la ciorap, dimineață când ies din serviciu o să cumpăr 3 buchete de flori și 3 parfumuri pentru soacră, soție și fiică. Am o nebunie a mea de a ascunde banii, în șosetă, în pantofi, în buzunare ascunse, nebunie pe care am căpătat-o la prima căsătorie, din cauza fostei mele soții când mi-a luat toți banii din casă și a mers să se distreze cu amantul, fapt care a dus inevitabil la divorțul nostru”, a fost explicația agentului Ismana.

 

Sursa: epochtimes-romania.com


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: