02
Joi, Mai

sursa foto: arhiva

Eveniment

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere.

1. Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 11 iulie 2021, în jurul orei 11.55, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 30 ani din județul Ilfov, care conducea un autovehicul pe raza Stațiunii Poiana Brașov, județul Brașov.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are reținut permisul de conducere pentru alte abateri la regimul rutier, săvârșite anterior, neavând astfel dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

2. La data de 11 iulie 2021, în jurul orei 07.55, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 67 ani, care conducea un autovehicul pe strada Zizinului din municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,44 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

3. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 11 iulie 2021, în jurul orei 03.35, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 32 ani din județul Buzău, care conducea un autovehicul pe strada Calea Hărmanului din municipiul Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

4. La data de 11 iulie 2021, în jurul orei 12.15, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 24 ani din județul Argeș, care conducea un autovehicul pe raza Stațiunii Râșnov, județul Brașov.

La testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care va fi propusă soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

5. Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 11 iulie 2021, în jurul orei 08.20, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 65 ani, care conducea un autovehicul pe DN73 din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,57 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

6. La data de 11 iulie 2021, în jurul orei 15.50, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au depistat în trafic un bărbat, care conducea o motocicletă pe raza localității Berivoi, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,19 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicleta nu este înmatriculată. 

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, dosar  instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

7. Polițiști din cadrul Poliției Orașului Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”și ”furtul în scop de folosință”.

În fapt, la data de 11 iulie 2021, în jurul orei 15.55, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Râului din orașul Zărnești a avut loc o coliziune între două autovehicule, în urma căreia au rezultat doar pagube materiale, fără victime.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că unul dintre conducătorii auto, respectiv un tânăr, în vârstă de 19 ani, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul condus ar fi fost sustras din posesia proprietarului, cu scopul de a-l folosi pe nedrept. Totodată, la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,73 mg/l alcool pur. Prin urmare, tânărul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

8. La data de 10 iulie 2021, în jurul orei 17.45, pe strada Bodului din localitatea Hălchiu, județul Brașov, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care se deplasa cu o viteză peste limita legală prevăzută pentru acel sector de drum.

Conducătorul auto nu a respectat semnalele cadrelor de poliție și și-a continuat deplasarea pe o stradă lăturalnică, unde a oprit autovehiculul și a schimbat locul cu pasagerul din partea dreaptă-față.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că șoferul este un bărbat din județul Galați, iar din verificările efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, au constatat faptul că acesta are permisul de conducere anulat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat sub cooordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

sursa: I.P.J. Brașov

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: