28
Dum, Apr

foto: promotor

Eveniment

În perioada 02–04 iulie 2021, polițiștii rutieri și de ordine, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, au organizat și desfășurat o acțiune pe raza întregului județ Brașov.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

- Combaterea nerespectării regimului legal de viteză;

- Verificarea inspecției tehnice periodice, precum și valabilitatea acesteia;

- Depistarea și sancționarea conducătorilor auto, care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe;

- Verificarea legalității documentelor personale ale conducătorilor auto și ale autovehiculelor conduse.

În cadrul activităților desfășurate au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare, etilotestele, etilometrele, aparatele Drugtest și cinemometrele TruCam.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 418 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre acestea 181 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind regimul legal de viteză, 17 sancțiuni contravenționale pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 220 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea altor prevederi ale O.U.G. nr. 195/2002.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 122.000 lei.

Polițiștii au reținut 58 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice și 32 de certificate de înmatriculare, fiind retrase 3 plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat în flagrant 15 infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Sursa: IPJ Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: