28
Dum, Apr

foto: getty

Eveniment

Papa Francisc este supus unei intervenții chirurgicale pentru „diverticulită de colon”, a declarat duminică pentru CNN purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Vestea vine la doar câteva ore după ce pontiful, în vârstă de 84 de ani, a participat la rugăciunea tradițională duminicală Angelus din Piața Sf. Petru.

Biroul de presă al Sfântului Scaun a declarat într-un comunicat: "În această după-amiază, Sfinția Sa Papa Francisc a mers la spitalul Gemelli - Roma - pentru o intervenție chirurgicală programată pentru o diverticulită stenotică simptomatică. Operația va fi efectuată de profesorul Sergio Alfieri. La sfârșitul operației va fi emis un buletin medical."

Diverticulita este o inflamație cauzată atunci când oamenii dezvoltă saci mici în jurul pereților colonului. Sacii respectivi se numesc diverticuli. De obicei nu se manifestă prin simptome, dar poate provoca disconfort și, uneori, sângerări.

Este o afecțiune comună care afectează multe persoane adulte, potrivit Institutului Național de Sănătate al SUA, și este mai frecventă pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

 

Sursa: antena3.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: