02
Joi, Mai

foto: turdainfo.ro

Eveniment

Cetățenii sunt rugați să respecte toate normele legale și să nu se expună la riscuri.

1. Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 30 iunie 2021, în jurul orei 10.00, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, care conducea un autovehicul pe strada Vânătorilor din localitatea Poiana Mărului, județul Brașov.     

La verificarea în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.        

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

2. La data de 30 iunie 2021, în jurul orei 11.55, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 42 ani, care conducea un autovehicul pe raza localității Feldioara din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,41 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.       

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

3. La data de 30 iunie 2021, în intervalul orar 10.00 – 14.00, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe raza localităților Hărman și Prejmer, județul Brașov, ce a avut ca scop verificarea respectării normelor legale privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 10 persoane, au verificat 5 deținători de câini periculoși, iar pentru abaterile constatate au aplicat 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 500 lei.

4. La data de 29 iunie 2021, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov au identificat în posesia unui bărbat din județul Brașov un vehicul, ce figura ca fiind căutat de către autoritățile din Germania.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tăinuire”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

5. La data de 30 iunie 2021, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Brașov pe numele unui tânăr, în vârstă de 21 ani, prin care acesta este condamnat la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Tânărul, care nu era urmărit național, a fost depus în Penitenciarul Codlea.

6. La data de 30 iunie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat noi acțiuni preventiv-reactive, care au avut ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov, în vederea prevenirii răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Polițiștii brașoveni au verificat 90 de locații, 34 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 55 de mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în valoare de 3.000 lei.

 

De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat 140 de  persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

 

Sursa: comunicat IPJ Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: