15
Mie, Mai

Eveniment

Forţele militare americane au lansat atacuri aeriene „defensive”, după cum a spus un oficial al Pentagonului, asupra grupărilor din Irak şi Siria susţinute de Iran care au fost în spatele atacurilor cu dronă la adresa personalului american.

Într-un comunicat, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a transmis că atacurile au vizat unităţi operaţionale şi de depozitare a armelor din două regiuni din Siria şi una din Irak. Unităţile erau folosite de cel puţin două miliţii, Kata’ib Hezbollah şi Kata’ib Sayyid al-Shuhada, a mai spus Kirby. Jessica McNulty, purtător de cuvânt al Pentagonului, a spus că fiecare atac a lovit ţinta stabilită. Kirby a mai precizat că preşedintele Joe Biden, care a autorizat atacurile, „a condus acţiunea militară pentru a perturba şi opri” atacurile asupra unităţilor americane şi a personalului SUA în Irak. Începând cu luna aprilie, au fost înregistrate cinci atacuri cu dronă, a mai spus McNulty.

Agenţia de presă siriană SANA a relatat că un copil şi alţi trei civili au fost răniţi. Atacurile aeriene vin în timp ce administraţia Biden are în vedere ridicarea sancţiunilor impuse Iranului, într-un efort de a relua acordul nuclear din 2015, care a fost negociat în timpul administraţiei Obama şi a căutat să diminueze capacitatea Iranului de îmbogăţire a uraniului.

Fostul preşedinte american Donald Trump a retras SUA din acord în urmă cu trei ani, susţinând că era în favoarea Iranului, şi administraţia sa a impus şi sancţiuni majore ţării.

Anul acesta, sub preşedinţia lui Joe Biden, forţele americane au lansat atacuri aeriene asupra aceloraşi miliţii susţinute de Iran, despre care Pentagonul a spus că au fost în spatele unui atac din nordul Irakului în care a fost ucis un constructor filipinez care lucra pentru coaliţia condusă de SUA şi au fost răniţi şase oameni.

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: