26
Lun, Iul

sursa foto: arhiva

Eveniment

3.610 absolvenți ai clasei a VIII-a au fost prezenți astăzi la cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, Matematica, în sesiunea iunie-iulie 2021.

Din cei 3.775 de elevi ai clasei a VIII-a din unitățile școlare gimnaziale din județul Brașov, înscriși la Evaluarea Națională, 3.610 au participat astăzi, 24 iunie, la proba de Matematică. Au absentat 165 de elevi. Nu au fost semnalate incidente și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Candidații care au studiat în limbile minorităților naționale au primit două broșuri cu subiecte, una în limba maternă și una în limba română, rezolvarea fiind redactată pe cea în limba maternă.

Subiectele au avut un nivel mediu de dificultate, respectând programa adaptată pentru acest an școlar.

Subiectele și baremele de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Ultima probă, cea de Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maghiară sau germană.

Primele rezultate vor fi comunicate în data 29 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile vor putea fi depuse în data de 29 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și în data de 30 iunie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. Acestea vor fi soluționate în perioada 30 iunie – 4 iulie. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 4 iulie.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: