26
Vin, Apr

Eveniment

Întâlnire istorică, astăzi, la Geneva, acolo unde Joe Biden și Vladimir Putin vor avea prima întâlnire față în față de la instalarea liderului democrat la Casa Albă.

Vorbim despre unul dintre cele mai importante summit-uri din ultima perioadă, desfășurat în Elveția, și asta în condițiile în care relațiile dintre cele două superputeri care împreună dețin 90% din arsenalul nuclear au ajuns într-un punct critic.

Conform secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, cei doi liderii vor discuta întreaga gamă de probleme urgente, în încercarea de a restabili "predictibilitatea și stabilitatea relației SUA-Rusia". 

Ziarul Kommersant - citat de The Mosocow Times - titra, la rândul său, la finalul lunii mai, că președintele Vladimir Putin a acceptat formal invitația liderului de la Casa Albă Joe Biden privind summitul în format unu la unu, prin intermediul reprezentanților săi la o reuniune diplomatică de nivel înalt. 

Summitul Putin-Biden are loc pe teren neutru, adică într-o țară terță, așa cum s-a întâmplat cu întrevederea dintre Putin și fostul președinte american Donald Trump, care a avut loc în Finlanda.

Relațiile dintre cei doi lideri au fost marcate de câteva episoade tensionate de la alegerea lui Biden în funcția de președinte al SUA, asta deși cei doi oficiali se cunosc de foarte multă vreme, respectiv de când Biden era vicepreședintele Statelor Unite.

 

 sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: