18
Sâm, Mai

sursă foto: playtech.ro

Eveniment

În perioada 10-13 mai 2021 elevii claselor a XII-a și a XIII-a din municipiul Brașov vor susține simularea examenului național de bacalaureat.

2.196 de elevi înscriși în clasa a XII și 513 elevi înscriși în clasa a XIII-a sunt așteptați de luni, 10 mai 2021, în unitățile școlare liceale din municipiul Brașov pentru a susține simularea examenului de bacalaureat.

Reamintim că elevii claselor terminale de liceu din municipiul Brașov nu au putut susține această simulare în perioada prevăzută în calendarul național al simulărilor examenelor naționale din cauza faptului că în localitate, incidența infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori depășea valoarea de 6.

Luni, 10 mai se va susține proba scrisă la Limba și literatura română.  Examenul va continua marți, 11 iunie cu proba obligatorie a profilului, E.c). Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d) - este programată pentru miercuri, 12 mai. Simularea se va încheia joi,  13 mai, cu proba E.b) la Limba și literatura maternă.

Probele scrise se vor desfășura în conformitate cu metodologia de desfășurare a examenului național de bacalaureat, cu respectarea tuturor normelor igienico-sanitare și de distanțare fizică impuse de situația pandemică de la nivelul municipiului Brașov.

Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, respectând programa școlară adaptată pentru acest an, având o structură asemănătoare cu cea a celor elaborate de către Ministerul Educației pentru simularea din luna martie a acestui an.

La cererea expresă a candidaților, rezultatele la probele scrise ale simulării examenului de bacalaureat pot fi trecute în catalog ca note pe semestrul al II-lea, la disciplinele respective.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: