18
Sâm, Mai

Eveniment

Protest în această dimineață, pe Drumul Național1 A.

Camionagii sunt nemulțumiți de impozitarea ilegală a diurnei și de problemele create de începerea reparațiilor a podului de la Azuga.

De asemenea aceștia reclamă lipsa de autostrăzi, lipsa parcărilor și drumurile proaste.

Un număr de aproximativ 15 autocamioane s-au pus în mișcare pe ruta DN1A Brașov - Cheia – Ploiești .

Atât pentru noi cât și pentru colegii din Prahova (DRDP București) a fost o prioritate punerea în ordine a DN1A pentru a ne pregăti de aceste restricții și de valori crescute de trafic. Din păcate nu am putut face tot ce ne-am propus din cauza ninsorilor. Oricum starea drumului este foarte buna în acest moment și în câteva zile vom termina plombările. Intenționăm de asemenea să așternem un covor asfaltic nou de 5 km în zona Variantei Săcele. În acest fel considerăm că am făcut tot posibilul ca să asigurăm condiții confortabile și sigure de trafic, inclusiv pentru traficul greu.

Pe DN1A sunt probleme mai degrabă iarna când în zona de serpentine traficul se desfășoară mai dificil.

Înțelegem nemulțumirile transportatorilor și ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Știu că s-a discutat la nivel de minister în repetate rânduri cu reprezentantii lor pentru a pregăti restricțiile de acum. Din câte știu eu s-au efectuat inclusiv vizite în teren pentru a identifica alternative în zona Azuga (inclusiv drumuri forestiere și drumuri industriale) dar nu s-a identificat nimic care să poată acomoda trafic greu.

Podul care va intra în reparații (și care acum stă să cadă) nu se poate reabilita doar prin închiderea unei căi (e construit cu tehnologie veche adică nu este pe grinzi ci boltit) și este necesară construirea unui pod provizoriu pe care se va circula pe timpul lucrărilor. În jurul podului sunt case iar acest pod provizoriu de abia a putut fi încadrat într-un unghi care nu permite virajul tirurilor și din acest motiv s-a decis restricționarea totală a traficului de peste 7,5 tone”, a declarat purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: