18
Sâm, Mai

sursă foto: ARHIVA

Eveniment

Propuneri noi de relaxare de la 1 iunie.

Comitetul interministerial se reunește vineri pentru a dezbate alte propuneri de relaxare a restricțiilor care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie.

Propunerile privesc domeniul HoReCa, spațiul public, evenimentele publice și private, dar și mediul de lucru, la care s-a referit și premierul Florin Cîțu miercuri. Prim-ministrul a propus, ca stimulent de vaccinare, să nu se mai poarte mască în birouri, de la 1 iunie 2021, dacă toate persoanele care lucrează în acel spațiu sunt imunizate împotriva COVID-19.

În ceea ce privește HoReCa, se propune deschiderea la capacitate de sută la sută, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. În cazul în care personalul și clienții nu sunt vaccinațui, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută. 

Cel mai bun stimulent - revenirea la normalitate, o viaţă fără mască, în care să putem să circulăm liber, oricând, oriunde. Acesta este cel mai bun stimulent, nu cred că este nevoie de altceva. (...) Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare, în companii se poate face acest lucru. În acelaşi timp, va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial pe care am făcut-o ca în birouri, în companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască, de exemplu. Sunt propuneri care sunt pe masă şi există aceste motivaţii şi în România.

Vom vedea motivaţii financiare dacă este nevoie mai târziu, dar eu cred că suntem oameni responsabili şi vrem să revenim la normalitate cât mai repede", a explicat Cîţu, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Despre eliminarea măștii în spațiile închise de la 1 iunie, premierul a precizat că „este propunerea pe care am făcut-o Comitetului interministerial, este pe masă, vom vedea ce spun cu toții, cei de la Ministerul Sănătății, de la Ministerul Afacerilor interne, cu toții sunt acolo, vedem și opiniile lor. E ceea ce cred eu că se poate face dacă într-un birou toate persoanele sunt vaccinate să stea fără mască”.

Ședința Comitetului interministerial în care va fi analizată propunerea premierului și alte propuneri va avea loc vineri, 7 mai 2021.

 

sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: