24
Joi, Iun

sursă foto: ARHIVA

Eveniment

Acțiunile împotriva răspândirii virusului COVID-19, continuă în județul Brașov.

La data de 04 mai 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat noi acțiuni preventiv-reactive, care au avut ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Ieri, 04 mai 2021, polițiștii brașoveni au verificat 770 de locații, 62 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și peste 90 de mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 106 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 94 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 10 aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 12.000 lei.

De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat 1.790 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2, polițiștii brașoveni vor organiza și desfășura zilnic astfel de activități.

Solicităm tuturor persoanelor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri și să respecte normele legale în vigoare.

 

sursa: I.P.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: