06
Lun, Mai

sursă foto: hotnews.ro

Eveniment

Gazetarul Cristian Tudor-Popescu a comentat cele mai recente restricţii impuse de autorităţi pentru a stopa creşterea numărului de cazuri noi de COVID şi crede că acestea îşi vor arăta efectele abia peste trei săptămâni, poate chiar o lună.

CTP a mai declarat că măsurile luate de autorităţi trebuia să fie chiar mai dure pentru a avea efectul scontat, astfel încât în trei săptămâni să se fi putut începe relaxarea lor, odată ce incidenţa ar fi scăzut. Jurnalistul susţine că în momentul de faţă s-ar impune o carantină naţională.

E limpede în acest moment, din moment ce nu ai luat măsurile astea, le-ai luat de duminică, nu ai cum să ai scădere. Dacă măsurile vor fi suficient de eficiente, scăderea o s-o ai peste 3 săptămâni, o lună, o lună și ceva. E clar că această incidență a cazurilor va crește în continuare și va depăși 7,5 și atunci nu e logic să iei acum măsura cea mai dură, carantina totală și peste 3 săptămâni să începi să relaxezi treptat?”, a spus CTP.

CTP: „Orice persoană vaccinată este un câştig”

De altfel, gazetarul și scriitorul spune că infecția COVID-19 nu va putea fi eradicată, însă se dorește ca aceasta să poată fi tratată mai ușor, la fel ca și gripa.

O extrapolare simplă ne arată că nu se poate așa ceva. Văd și eu care e ritmul. Și dacă nu o să fie 10 milioane în septembrie, dar dacă o să fie 7 milioane acesta este un lucru bun. N-o să mai scăpăm de Covidul ăsta niciodată. Stimați concetățeni, suntem conștienți de faptul că de Covid nu vom scăpa niciodată, cel mult obiectivul este să-l aducem la nivelul gripei”, crede gazetarul.

Tocmai din acest motiv este foarte important ca românii să continue să se vaccineze anti-COVID, a mai spus Cristian Tudor Popescu, la Europa FM, potrivit romaniatv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: