03
Vin, Mai

Eveniment

Protestul minerilor din Valea Jiului continuă, vineri dimineaţa.

Sute de persoane s-au strâns în faţa minei din Lupeni. Oamenii spun că starea de sănătate a minerilor rămaşi în subteran se degradează şi cer rezolvarea urgentă a salariilor.

Vineri dimineață, familiile minerilor rămași în mina Lupeni, dar și colegii lor și angajați ai celorlalte exploatări miniere din Valea Jiului, în principal de la Vulcan, s-au strâns în fața minei din Lupeni pentru a protesta.

Minerii din Valea Jiului protestează pentru a treia zi la rând din cauza întârzierii salariilor.

Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea”, ”Să scoată ce au furat de pe spatele nostru”, ”Ne-au furat banii”, „Mincinosule, banii. Adu’, mă, banii!”, „hoţii, hoţii”,  ”Ne-am săturat, de unde or să fie bani? Nu plecăm de aici până nu ni se dau banii”, ”Să vină Iohannis și Cîțu”, ”Să scoată ce au furat de pe spatele nostru”, ”Ne-au furat banii” au strigă minerii.

Protestul angajaților Minei Lupeni a început miercuri seara, după ce în aceeași zi, de dimineață, angajații Exploatării Miniere Livezeni au refuzat intrarea în șut pentru câteva ore.

De miercuri, seara, peste 90 de mineri de la Exploatarea Minieră Lupeni au rămas blocaţi în subteranul minei, pentru a protesta, nemulţumiţi de faptul că nu au primit salariile pe luna ianuarie, care trebuiau să le fie virate în 15 februarie, potrivit romaniatv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: