20
Lun, Mai

sursă foto: Brașov TV

Eveniment

Mii de turiști se află în aceste zile pe pârtiile din Poiana Brașov.

Cu mic, cu mare, turiștii se bucură de vremea frumoasă, de starea pârtiilor care este excelentă iar copiii se bucură de vacanță.

Din păcate însă, numărul mare de turiști atrage și multe accidentări pe pârtii.

Astfel, ieri a fost o zi cu multe evenimente și cu multe persoane rămase blocate pe pârtiile de schi din partea superioară a masivului, după închiderea instalațiilor de transport pe cablu. 

Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 14 cazuri, însumând 17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuș din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunși la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, urmând să le transporte la baza muntelui, unde 3 dintre acestea au fost trimise, cu echipajele SMURD venite în sprijin, catre unitățile spitalicești.

"Recomandăm schiorilor începători, care nu sunt însoțiți de un monitor de schi, să nu mai urce în masiv în apropierea orei de închidere a instalatiilor de transport pe cablu și să nu mai aleagă pârtii care sunt peste nivelul lor de pregătire, atât fizică, cât și tehnică. Aceștia ar trebui să rămână pe pârtiile destinate începătorilor, de la baza masivului, respectiv pârtia BRADU și pârtia STADION. Pârtiile din partea superioară sunt foarte lungi, cu secțiuni foarte înclinate și se adresează nivelurilor medii și avansate", este recomandarea salvamontiștilor. 

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 230 de cazuri, implicând 237 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: