10
Vin, Mai

sursă foto: radioromanul.es

Eveniment

Curtea de Apel București a fost evacuată, marți dimineață, în urma unei amenințări cu bombă, relatează Realitatea Plus.

Alerta a fost anunțată în timpul dezbaterilor în dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale din 2009, în care sunt judecate, printre alții, Elena Udrea și Ioana Băsescu.  

Alerta a fost dată în urma unui apel primit la 112, în jurul orei 10:40. Un bărbat a anunțat că în clădire a fost amplasat un dispozitiv exploziv. 

În Palatul de Justiție funcționează două instanțe, Curtea de Apel București și Judecătoria Sectorului 5. 

Toate persoanele aflate în clădire au fost evacuate. Printre acestea se află și Elena Udrea și Ioana Băsescu, prezente la ultimul termen în dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale din 2009. 

La fața locului au ajuns echipele de poliţie şi ale Serviciului Pirotehnic. Intervenția este în desfășurare. 

Procesele au fost suspendate.

În momentul când a fost anunțată alerta, procurorul se pregătea să anunțe sentințele în dosarul Elenei Udrea. Dezbaterile în procesul în care fostul ministru al Dezvoltării și Turismului este judecat pentru instigare la luare de mită și spălare de bani ar putea fi reluate în jurul orei 14:00. 

Procesul se afla într-adevăr în faza dezbaterilor. A venit cineva și a anunțat că există o amenințare cu bombă și că se impune evacuarea întregii clădiri. A fost suspendat procesul. Doamna judecător a estimat că în jurul orei 14:00 putem să ne reîntâlnim și să reluăm dezbaterile. Estimez că se va amâna cu două săptămâni. Sigur, este opțiunea judecătorului”, a declarat la Realitatea Plus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea. 

 

sursa: realitatea.net

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: