18
Sâm, Mai

sursă foto: ARHIVA

Eveniment

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, care era angajat al cabanei Piatra Arsă, din Bucegi, a murit, duminică, în urma unui stop cardiac.

Bărbatul a murit chiar în bratele colegilor săi de la Salvamont Sinaia, care fuseseră chemați să-i acorde primul ajutor.

Potrivit martorilor, angajatul de la cabana Piatra Arsă însoțea un grup de turiști, când i s-a făcut rău și s-a prăbusit brusc în zăpadă.

Deși echipajul de intervenție de la Salvamont a încercat să-l resusciteze, bărbatul nu a răspuns manevrelor de prim-ajutor care au durat aproape o oră.

"La ora 11:03 am fost anuntați că o persoană se simte rău și a căzut din picioare în Șaua Călugărului. Coboram drept de pe Furnica cu snowmobilul (pantă cu înclinatie de 40 grade) astfel prima echipă de intervenție ajunge la fața locului la 11:09. Evaluăm și constatăm că persoana a intrat în stop cardio-respirator.

Sunt inițiate manevrele de resuscitare, efectuându-se masaj cardiac și pentru cateva minute pacientul pare să-și revină. Continuăm masajul timp de 50 de minute. Din păcate tot ce ne-a mai rămas de făcut a fost să-l transportam la Cota 1400. Este o zi tristă pentru că un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în bratele noastre.

Echipa Salvamont Sinaia transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihneasca în pace!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a echipei Salvamont Sinaia.

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: