17
Lun, Mai

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Ne confruntăm cu un flux foarte mare de schiori pe pârtiile din partea inferioară a masivului, zone care sunt închise.

"Astăzi, 13.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 7 cazuri de turiști care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă în Masivul Postăvaru. Pentru 3 dintre aceștia a fost nevoie și de intervenția echipajelor SMURD, care le-au transportat spre unitatea spitalicească pentru investigații suplimentare.

Vă reamintim că toate pârtiile din zona inferioară a masivului sunt în continuare închise și rugăm turiștii să nu mai intre în aceste zone, deoarece se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpada este pe alocuri subțire și poate ascunde multe obstacole (pietre, rigole, etc.).

Totodată, în aceste zone se intervine cu instalațiile de producere a zăpezii artificiale, fapt care duce la consistente și planeități diferite ale stratului de zăpadă.

Coborârea de pe masiv către stațiune trebuie făcută cu instalațiile de transport pe cablu!

De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 53 de situații, implicând 54 de persoane care s-au accidentat, rătăcit, sau a trebuit să fie evacuate de pe munte.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!", potrivit unui comunicat de presă al primăriei Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: