26
Vin, Apr

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Benny Adegbuyi și Badr Hari s-au înfruntat în main-event-ul galei Glory 76, sâmbătă, la Rotterdam.

Luptătorul român a câștigat lupta de la categoria grea prin KO tehnic în repriza a treia.

În prima rundă, Benny Adegbuyi a luptat foarte bine și s-a apărat excelent în fața lui Badr Hari. Benny a demonstrat că poate să lupte și altfel și a schimbat garda, ceea ce l-a derutat pe Badr.

Marocanul a făcut cunoștință cu podeaua, însă nu în urma unei lovituri clare a românului. Doi dintre cei trei arbitri i-au acordat prima rundă lui Hari, iar unul lui Adegbuyi.

În repriza a doua, lupta a devenit mai dură, iar marocanul l-a clătinat serios pe român, care a fost trimis la podea în cele din urmă, cu un croșeu scurt de dreapta la bărbie, urmat de două croșee de stânga la cap. Doar gongul de final de rundă a fost de partea luptătorului din România.

În runda a treia, Benny Adegbuyi a reușit imposibilul și l-a învins pe legendarul Badr Hari prin KO tehnic, după ce l-a trimis de două ori la podea. A doua oară, marocanul a căzut din cauza unei lovituri cu tibia pe ficat, practic cea mai dureroasă lovitură din sporturile de contact.

Marocanul s-a ales și cu nasul rupt după o lovitură anterioară.

Imediat după main-eventul galei, Adegbuyi și-a lăudat celebrul adversar și a explicat cum a reușit să producă marea surpriză.

"Mă simt grozav! O prestație extraordinară. Am făcut o greșeală, m-a costat, a fost puțin dramatic, dar am reușit. Mă așteptam să forțeze foarte mult, el e o legendă, chiar dacă am câștigat. E un luptător rapid, s-a văzut asta când am făcut o greșeală și m-a pus jos, dar știam că, dacă reușesc să rămân în luptă, el va ceda primul, nu eu. I-am provocat durere, așa cum v-am spus.

La acel upercut am simțit că loviturile sunt foarte puternice, știam că trebuie să continui. Cei din colțul meu mi-a spus că trebuie să continui și am reușit. Cred că da, i-am spart nasul. Îl respect, e o legendă. Îi mulțumesc că a acceptat să ne luptăm. Azi am câștigat, poate la o altă ocazie el va fi mai bun. Nu mă gândesc la un meci pentru centură cu Rico Verhoeven, lăsați-mă să savurez această victorie. Mulțumesc pentru tot! Hai, România!", a spus Benny Adegbuyi., citat de digisport.ro.

La câteva ore după meci, Benny a postat un mesaj și pe rețelele de socializare.

"Ce noapte! E un moment la care am visat încă de acum 10 ani, când am urcat pentru prima dată în ring. Au fost mii de ore de antrenament, accidentări, sacrificii. Lucruri care nu sunt în lumina reflectoarelor. Plec imediat spre hotel, apoi abia aștept să ajung acasă să îmi strâng băiatul și soția în brațe după atâtea săptămâni fără ei. Mă înclin în fața voastră și mă bucur că tricolorul românesc a fost învingător. Noapte bună!", a scris Benny, pe Instagram.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: