26
Vin, Apr

sursa foto: bzb.ro

Eveniment

Contractul pentru modernizarea Drumului Naţional 73 Piteşti - Braşov va fi reziliat la cererea constructorului, care nu mai poate continua lucrările de reabilitare.

Tronsonul cel mai dificil, cu o lungime de aproximativ 50 de kilometri, dintre Câmpulung, judeţul Argeş şi Bran, judeţul Braşov, va fi scos la licitaţie din nou, la începutul anului viitor.

,,Noi estimăm că undeva în vara anului ce vine vom avea un nou contract gestionat de Regionala Brașov direct cu unitatea de implementare a proiectului de la Brașov, care va avea locația acolo, lângă lucrare. Spre finalul toamnei, începutul iernii, să înceapă lucrarea, cât se poate. Atenţie, vor prelua și sectorul de drum de pe Regionala București. Deja și-au constituit echipa care face inventarierea restului de executat.”, a precizat Mariana Ioniţă, şefa Companiei de Drumuri.

DN 73 Piteşti - Braşov este o rută foarte importantă, pentru că asigură trecerea din Muntenia în Ardeal şi facilitează deplasarea către obiective turistice cu număr mare de vizitatori - aproximativ un milion de turişti pe an la Castelul Bran și peste 400.000 la Cetatea Râşnov, potrivit datelor statistice pentru anul 2019.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: