19
Dum, Mai

Eveniment

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloș a fost în vizită de lucru în municipiul Brașov.

Alături de președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea și echipa lui, ministrul a făcut o vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru a vedea proiectele de investiţii, atât cele finanţate cu fonduri europene, cât şi cele finanţate din bugetul Ministerului Sănătăţii, al Companiei Naţionale de Investiţii, respectiv din bugetul propriu al Judeţului Braşov.

Cu acest prilej, ministrul Boloş a declarat că realizarea Noului Spital Regional al Braşovului ocupă un loc prioritar în cadrul proiectelor de sănătate din judeţul Braşov.

În cadrul întâlnirii cu ministrul Fondurilor Europene au mai fost abordate două subiecte importante pentru municipiu şi judeţul Braşov: extinderea domeniului schiabil şi transformarea Poienii Braşov într-o staţiune pentru patru anotimpuri, respectiv dezvoltarea transportului feroviar metropolitan, inclusiv legarea Aeroportului Internaţional Braşov la reţeaua naţională de căi ferate.

Programul ministrului Fondurilor Europene la Braşov a inclus o vizită și la Colegiul Național „Andrei Şaguna”, unde au avut loc discuţii cu directorii colegiilor centenare „Andrei Şaguna”, „Dr. Ioan Meşotă” şi „Unirea”, precum şi „Radu Negru” din Făgăraş pe tema oportunităţilor de finanţare destinate acestor unităţi de învățământ.

Ministrul Marcel Boloș a menţionat că în prezent se derulează un program naţional cu o valoare de 350 de milioane de euro, în care sunt implicate aproximativ 70 de colegii centenare.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: