27
Sâm, Apr

sursă foto: zf.ro

Eveniment

Profesorul Adrian Streinu-Cercel are un mesaj tranșant pentru cei care susțin că vaccinul anti-coronavirus nu ar fi eficient - îi consideră răspunzători pentru morții din cauza COVID-19.

În plus, managerul Institutului „Matei Balș” a explicat și ce soluții avem ca să scăpăm de coronavirus în România în cel mult șase luni. 

Profesorul Adrian Streinu Cercel spune că vaccinul anti-COVID-19 este unul „cât se poate de bun” și are un mesaj tranșant pentru cei care spun că nu este eficient.

Dacă noi nu înţelegem că suntem în pandemie, dacă noi nu înţelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă noi nu înţelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. Haideţi să ne deşteptăm în ceasul al şaptelea: să lăsăm specialiştii să vorbească”, a declarat profesorul Adrian Streinu Cercel, marți seară, la un post TV.

Aşa că haideţi să terminăm cu prostiile! Vaccinul este cât se poate de bun, este cât se poate de corect, nicio autoritate ca EMA sau Food & Drug Administration nu şi-ar permite să înregistreze un vaccin care nu este eficient şi care nu este şi sigur”, a adăugat Streinu-Cercel. 

„Cei care se ocupă de denigrarea vaccinului ar trebui să tacă din gură în momentul de faţă, pentru că, dacă nu tac din gură în momentul de faţă, ar trebui să-şi asume morţii care devin sursă a acestor informaţii”, a avertizat managerul Institutului „Matei Balș”.

Streinu-Cercel pledează pentru testarea în masă și vede mai multe etape pentru a elimina coronavirusul din România.

Acesta spune că folosirea anticorpilor monoclonali ar duce la oprirea epidemiei în două săptămâni, iar în şase luni virusul ar dispărea, ar „ieşi din circulaţie”, dacă nu ar fi introdus în ţară. 

Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate.

A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație, în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea, pentru a nu-l mai introduce în ţară (pe virus - n.red.)”, a explicat medicul.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel candidează la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PSD. El este pe al doilea loc pe lista pentru Senat, după fostul primar general al capitalei, Gabriela Firea, potrivit realitatea.net.

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: